Eurovitegroup

De Eurovitegroup anno 2018

De Eurovitegroup bestaat uit diverse werkmaatschappijen en vermarkt verschillende merken en formules.

De werkmaatschappijen Vloeronderhoud Benelux, Eurovite Nederland BV., Gebo BV. en De Steenberg BV. maken samen deel uit van die Eurovitegroup. Binnen de Eurovitegroup zijn er anno 2018 ruim 90 mensen werkzaam. De Eurovitegroup houdt zich bezig met Productie, Handel en Investeringen.

Voor wat die productie aangaat, is het ons eigen label Foby (www.foby.nl) dat al meer dan 40 jaar een vooraanstaand merk is in Tegellijmen, Voegmortels, Egaliseermiddelen en Behanglijmen.

Alle Foby-producten zijn in het eigen R&D Laboratorium ontwikkeld en worden daar doorlopend gecontroleerd èn getest op kwaliteit. De producten voldoen dan ook aan de hoogste technische eisen. Naast het eigen Foby label produceren wij ook veelvuldig onder Private Label.

De Eurovitegroup heeft een gespecialiseerde Projectafdeling die er in kan bijdragen dat de materialen in grootschalige projecten worden voorgeschreven en verwerkt. De Eurovitegroup is gespecialiseerd in tegels èn tegellijmen maar ook in de samenwerking met principaal, aannemer, architect èn handelaar. Ook kopersbegeleiding behoort in dat kader tot de specialiteiten van de Eurovitegroup.

Uniek bij de Eurovitegroup is dat zij naast importeur en fabrikant ook nog eens als agenturenfirma optreedt. Deze in de Nederlandse tegelwereld ongekende combinatie levert voor alle betrokken partijen voordelen op:

Voor de fabrikant uit Italië of Spanje die daarmee vertegenwoordigd wordt in Nederland, betekent dit als voordeel levering aan individuele handelaren (rechtstreeks en Af fabriek), en desondanks ook nog een voorraadhoudende importeur in Nederland als partner.

Voordeel voor de direct individuele importerende vakhandelaar, die via de agenturen van de Eurovitegroup naaste de directe import mogelijkheid daarbij dan ook nog het extra voordeel van de Safety stock in Ede heeft en de bijbehorende backoffice die voor de klanten als achtervanger kan optreden, mocht de fabrikant een keer niet snel Af fabriek (Spanje / Italië) kunnen leveren. Een combinatie (agent/distrubiteur) die uniek is èn voor alle betrokken partijen extra voordeel en zekerheid oplevert. Fabrikant – Agent/ Distribiteur/ Vakhandelaar.

De Eurovitegroup acteert met haar kern agenturen op basis van 100% exclusiviteit, waardoor de rechtstreeks afnemende handelaren ook regionale verkoopexclusiviteit geboden kan worden.

Eurovite Nederland BV en Gebo BV zijn de handelsbedrijven van de group. Deze handelsmaatschappijen treden op als Groothandel, Importeur èn als Agent en beleveren met name Retailers, Doe Het Zelf Ketens, Projectontwikkelaars en Tegelzetbedrijven. De Steenberg BV. is de maatschappij waarin het onroerend goed is ondergebracht.

Vloeronderhoud Benelux is een bedrijf gespecialiseerd in het onderhoud en de reiniging van diverse soorten vloeren. Onder andere beton, linoleum, natuursteen en gietvloeren maar ook hout, tegels of tapijt.

Tegelsonline is de interne logistieke dienstverlener van de Eurovitegroup. Zij beschikt anno 2018 over een groot park eigen trekker-/ opleggercombinaties en kleinere busjes om Service en Logistiek voor de group mogelijk te maken.

Portazul is de merknaam die voortleeft uit het rijke verleden van de destijds trendsettende Portazul winkels. De merknaam werd een aantal jaren geleden door de Eurovitegroup aangekocht en wordt ingezet voor internetactiviteiten in samenwerking met de retailafnemers van de group.

De uitermate solide financiële basis en de zelfstandigheid van de Eurovitegroup stelt haar èn haar werkmaatschappijen in staat op tal van gebieden een voorsprong op haar concurrentie te behouden om van daaruit telkens weer nieuwe initiatieven te blijven ontplooien.

Ga terug
© All rights reserved